geboortekaartjes

Snelle levering

Zelf-aangepaste geboortekaartjes die voor 14:30 besteld zijn, worden dezelfde dag gedrukt en verzonden (foliedruk duurt ca. 2 dagen langer).

Beste kwaliteit

Alle kaartjes worden gedrukt op de beste digitale drukpersen op de markt. Uitstekende kleurechtheid. Nieuw: onze prachtige 3D foliedruk.

Super service

We staan voor jullie klaar. Ga naar onze informatiepagina voor meer antwoorden op heel veel vragen, of neem meteen contact met ons op.

Stijl
Thema
Kleur
Formaat
Type
Sorteer artikelen Nu te zien 1 - 42 van in totaal 157 artikelen
Stijl
Thema
Kleur
Formaat
Type
Stijl
Thema
Kleur
Formaat
Type
Sorteer artikelen Nu te zien 1 - 10 van in totaal 157 artikelen
Stijl
Thema
Kleur
Formaat
Type

Mededeling over corona

Benieuwd wat wij doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op de werkvloer? Lees onze blogpost over geboortekaartjes bestellen tijdens de Coronacrisis

Je kunt gewoon 24 uur per dag geboortekaartjes bestellen. Onze openingstijden zijn ook ongewijzigd. Ook per telefoon zijn we nog gewoon dagelijks te bereiken. Per email eventueel ook ‘s avonds en in het weekend. Vragen of opmerkingen? Wij geven hier graag antwoord op. Hulp nodig bij het ontwerpen van een geboortekaartje? We staan voor jullie klaar. 

We schreven ook een artikel met allerlei tips voor kraamvisite in deze tijd, met allerlei voorbeelden en opties. Lees het hier: Tekst geboortekaartje corona, wat zet je nu op jullie kaartje?

Over onze geboorte-kaartjes

Vergelijking van papiersoorten, kraftpapier en paperwise papier. Milieuvriendelijk papier.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over onze geboortekaartjes als wij! Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een aantal dingen te weten over het papier en de ontwerptool. 

Je kunt de geboortekaartjes zelf aanpassen in onze online editor. Pas de tekst helemaal aan naar je wensen qua kleur, grootte, lettertype en plaatsing. Ook kun je clipart toevoegen en illustraties verplaatsen. Vaak kun je ook kleuren veranderen van de illustraties zelf! Dit is iets unieks in Nederland. Met al deze mogelijkheden kun je eigen accenten aanbrengen en je eigen creativiteit aanspreken.

Bij een echt fysiek kaartje speelt het papier natuurlijk een grote rol. Daarom zijn wij ook heel trots op de opties die wij kunnen aanbieden op dit gebied. Naast prachtige papiersoorten met een structuur (geschept, Conqueror en linnenpapier) en een moderne variant, namelijk, parelmoer metallic (beschikbaar met gouden of zilveren gloed), bieden we ook een echt bruin kraftpapier aan van gerecycled materiaal en een schitterend papier dat volledig van landbouwafval is gemaakt, genaamd Paperwise. Paperwise is off-white en voelt heel stevig aan.

Elke bestelling wordt met veel zorg opgepakt en verwerkt. Van maandag tot vrijdag doen we ons stinkende best om elke order die voor 14:30 wordt geplaatst dezelfde dag nog te laten drukken en verzenden. In de avond of de ochtend erna is er een track & trace beschikbaar van DHL, zodat je de bezorging van je pakket in de gaten kunt houden. Bezorging is binnen 2 dagen, maar in principe al de volgende dag. Voor gepersonaliseerde proefdrukken geldt dezelfde levertijd: 1-2 dagen. Proefdrukken worden per briefpost verstuurd.

Levertijd

nieuw:
foliedruk

Nieuw als optie: goudfolie, zilverfolie of koperfolie! Op al onze geboortekaartjes is foliedruk mogelijk. Een fantastische extra touch, dat elk ontwerp gelijk een boost geeft. Onze 3D folie wordt als extra laagje op het papier gezet en zorgt voor echt reliëf en een kenmerkende glinstering. Het hele kaartje wordt vervolgens afgewerkt met een mooi mat laminaat. Het laminaat zorgt voor optimate hechting en bescherming van het goudfolie.

Bekijk al onze geboortekaartjes met goudfolie.

Geboortekaartjes maken

In de online editor kun je de geboortekaartjes aanpassen. Hoe gaat dit in zijn werk? Je begint natuurlijk met het personaliseren van alle tekstvakken. Een tekstvak teveel? Dan kun je zo’n vak gemakkelijk deleten. Zo kun je wellicht wat ruimte vrij maken op het kaartje voor een ander element. Daarnaast kun je alle tekst op inhoud, kleur, grootte en plaatsing aanpassen.

Voor elk geboortekaartje hebben we een lijstje gemaakt met beschikbare lettertypes die goed aansluiten bij de ontwerpstijl. Speel er gerust een tijdje mee, om te kijken hoe anders het eruit ziet in een ander lettertype. Het is vaak slim om het aantal verschillende lettertypes op een kaartje te beperken tot 2 of 3. Als je twee lettertypes wilt gebruiken, dan kun je een sierlijk, krullerig font kiezen en een strakker font. Zo krijg je een mooi contrast tussen kopjes en de rest van de tekst. Veel van de kleuren van onze illustraties zijn in de ontwerptool aan te passen. Dit is een unieke toepassing, waarmee je in een handomdraai met specifieke kleuren je eigen accenten kunt aanbrengen. Daarnaast kun je clipart toevoegen uit onze database. Voor veel kaartjes hebben we elementen als clipart die bij het ontwerp aansluiten. Bijvoorbeeld meer dieren in dezelfde tekenstijl als die op het kaartje gebruikt worden. Iedereen kan zo een uniek geboortekaartje ontwerpen.

Soms heb je naast de geboortekaartjes nog aanvullende artikelen nodig, bijvoorbeeld zodat je familie en vrienden meteen kan uitnodigen voor een babyborrel. Of je wilt een blijvend aandenken aan het geboortekaartje: hang een groot formaat versie van het ontwerp aan de muur als poster!

Een handige manier om het pakket als geheel, van kaart en envelop, mooier te maken is een bijpassende adreslabel of sluitzegel. Echte houten stempels die een element van het ontwerp oppakken zijn ook altijd wel mogelijk: op deze manier kun je allerlei dingen versieren voor bijvoorbeeld een babyborrel.

Bijpassend moois

Styling

Elk kaartje kan gestyled worden, waarbij je let op de kenmerken van dat specifieke ontwerp. Een vintage geboortekaartje kun je bijvoorbeeld heel goed combineren met een kraftpapier envelop en een papier met structuur. Wat het papier betreft is Geschept papier (Tintoretto Gesso) hier een prachtige keuze en dat geldt ook voor linnenpapier en Conqueror papier.

Bij kaartjes met een moderne feel denk je al snel aan ons luxe metallic papier, naast ons mooie stevige standaard papier. Een envelop met een heldere kleur die aansluit bij het ontwerp is ook een mooie aanvulling. We hebben tientallen kleuren als optie, dus keus genoeg. Adreslabels gebaseerd op het geboortekaartje maken het geheel ook exclusiever en compleet.

Ontvang je enveloppen van te voren

Doorlopende actie: plaats je bestelling alvast en we sturen de enveloppen gratis naar je toe. Na de geboorte kun je dan de laatste details aan ons doorgeven en passen wij het geboortekaartje voor je aan. Of je kunt zelf het ontwerp nog aanpassen op de site. Daarna worden de geboortekaartjes pas gedrukt. Het is handig om de enveloppe alvast in je bezit te hebben, zodat je ze alvast kunt adresseren en klaarzetten. Dan kost het minder tijd na de geboorte, als je hier waarschijnlijk minder zin en tijd voor hebt. Adreslabels met alle adressen van jullie familie en vrienden er opgedrukt, kun je samen met de enveloppen ook van te voren ontvangen.

Waar moet je op letten bij een geboortekaartje?

Bij het kiezen en ontwerpen van een geboortekaartje, waar moet je dan vooral op letten? Allereerst het kiezen: volg hier vooral jullie gevoel. Uiteraard kunnen er dingen zijn die belangrijk zijn juist bij deze baby, of voor jullie samen als ouders. Een liefde voor een bepaalde plek, of iets dat gebeurd is tijdens de zwangerschap. Zo’n element kun je proberen in het geboortekaartje te verwerken, of misschien is er al een ontwerp waarbij dat al een plekje heeft. Vergeet ook niet de zusjes of broertjes die de kleine al heeft. Die kunnen ook een mooi plekje krijgen. Heb je hiervoor speciale wensen, laat het ons alsjeblieft weten, dan helpen we jullie daar graag mee! Hoe unieker en persoonlijker het kaartje, hoe leuker!

Daarnaast zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij de inhoud van een geboortekaartje. Zorg er tenminste voor dat de belangrijkste details niet ontbreken! 

Denk hierbij aan de naam van jullie baby, de geboortedatum, en de namen van jullie als ouders. Vergeet ook niet jullie contactgegevens te vermelden, zodat iedereen up-to-date gegevens heeft om jullie te feliciteren en eventueel om op bezoek te komen. Vermeld ook of bezoekjes wenselijk zijn en hoe jullie dat graag willen. Optioneel kun je ook andere geboortedetails zoals het tijdstip van geboorte, gewicht en lengte noemen. Ga je een babyborrel organiseren? Stuur een extra kaartje met de uitnodiging, zodat je niet meteen iedereen hoeft uit te nodigen. Let goed op de spelling van de naam van de baby, omdat deze vaak op zowel de voor- als de achterzijde of binnenzijde staat vermeld.

Dan het ontwerp zelf: het is goed even te checken of alle tekst en illustraties binnen de stippellijntjes staan. Of als je wilt dat ze tot de rand gaan op het kaartje, dat het kleurvak of een illustratie helemaal tot de rand van het kaartje gaat (dus voorbij de stippellijntjes: die geven aan waar de 3mm veiligheidsmarge begint). Zorg er ook voor dat alle tekstvakken netjes gecentreerd staan. Gebruik de pijltjestoetsen om heel precies te werken.

Controleer ook of je genoeg kaartjes hebt besteld. Het is vaak handig om een stuk of 10 a 20 kaartjes te veel te bestellen, omdat je meestal naderhand nog meer mensen een geboortekaartje wilt sturen waar je eerst niet aan had gedacht. Veel succes! En mocht je onze hulp nodig hebben: we zijn er voor je. Bel ons, of stuur een bericht.

Go to Top