Kleintje Designs Logo

Onze geüpdate website is online. We zijn de laatste plooien nog aan het gladstrijken. Lukt er iets niet? Stuur ons dan een email en we helpen je graag verder (info@kleintjedesigns.nl).

geboortekaartjes

Stijl.
Stijl.
Kaartvorm.
Kaartvorm.
Kleur.
Kleur.
Illustratie.
Illustratie.
Meer
Folie.
Folie.
Formaat.
Formaat.
Foto.
Foto.

meer

waarom kleintje designs?

Vraag & Antwoord

Hoe snel is de levertijd ?

Heb je een geboortekaartje aangepast en voor 14:30 besteld op een werkdag, dan worden de kaartjes doorgaans dezelfde dag gedrukt en verzonden. We doen er ontzettend ons best voor dit waar te maken.  Kaartjes met foliedruk duren doorgaans 2 dagen langer. Een proefdruk duurt 2 dagen.

Wat voor papier opties hebben jullie?

We bieden zes speciale luxe papiersoorten aan: geschept, Conqueror en linnenpapier; kraftpapier, Paperwise en Vibers; parelmoer metallic papier. Daarnaast natuurlijk ons stevige standaard papier en 350 grams gestreken Creato papier voor kaartjes met foliedruk.

welke soorten foliedruk zijn er mogelijk?

Je kunt kiezen uit goudfolie en zilverfolie. Het is een 3D folie, die als extra laagje op de kaart ligt. Je voelt de folie als reliëf op het kaartje. De kaartjes worden afgewerkt met een mooi mat laminaat. De foliedruk wordt via het digitale drukproces gedaan, waardoor de kosten relatief laag zijn.

Een proefdruk met goudfolie is niet mogelijk vanwege de hoge startkosten.

Hoe pas ik een geboortekaartje aan?

Elk geboortekaartje kun je zelf helemaal aanpassen. Klik op de knop “Kaartje Personaliseren” en onze ontwerptool wordt lager op de pagina geladen. Je kunt alle tekst aanpassen en vaak ook heel veel andere details, zoals de illustraties en figuren. 

We schreven een uitgebreide, stap voor stap, uitleg over hoe een geboortekaartje maken en bestellen in zijn werk gaat.

Brengen jullie verzendkosten en extra drukkosten in rekening?

Nee, al onze prijzen zijn inclusief BTW, verzendkosten en ook inclusief alle drukkosten. We brengen dus nooit extra kosten in rekening naast de stuksprijzen die vermeldt staan bij elk kaartje. Wil je grote wijzigingen aan het ontwerp laten aanbrengen of ons een geheel nieuw ontwerp laten maken, dan brengen we alleen de vooraf overeengekomen kosten in rekening.

Uit welke enveloppen kan ik kiezen?

We bieden zowel onze mooie standaard witte enveloppen aan, als hoge kwaliteits gekleurde enveloppen in 30+ verschillende kleuren. Daarnaast kun je nog kiezen uit 11 verschillende metallic parelmoer enveloppen en 2 soorten vintage kraftpapier envelop. 

Zie al onze opties op onze overzichtspagina voor enveloppen.

Hoe style ik mijn moderne geboortekaartje?

Bij moderne geboortekaartjes denk je al snel aan ons luxe metallic papier, naast ons mooie stevige standaard papier. Een envelop met een heldere kleur die aansluit bij het ontwerp is ook een mooie aanvulling. We hebben tientallen kleuren als optie, dus keus genoeg. Adreslabels gebaseerd op het geboortekaartje maken het geheel ook exclusiever en compleet.

Hoe style ik mijn vintage geboortekaartje?

Elk kaartje kan gestyled worden, waarbij je let op de kenmerken van dat specifieke ontwerp. Een vintage geboortekaartje kun je bijvoorbeeld heel goed combineren met een kraftpapier envelop en een papier met structuur. Wat het papier betreft is Geschept papier (Tintoretto Gesso) hier een prachtige keuze en dat geldt ook voor linnenpapier en Conqueror papier.

Kan ik ook een poster bestellen van het geboortekaartje of andere producten?

Soms heb je naast de geboortekaartjes nog aanvullende artikelen nodig, bijvoorbeeld zodat je familie en vrienden meteen kan uitnodigen voor een babyborrel. Of je wilt een blijvend aandenken aan het geboortekaartje: hang een groot formaat versie van het ontwerp aan de muur als poster! Verder kunnen we ook nog leveren: sluitzegels, adresstickers en stempels.

Kan ik de enveloppen vooraf ontvangen?

Doorlopende actie: plaats je bestelling alvast en we sturen de enveloppen gratis naar je toe. Het is handig om de enveloppen alvast in je bezit te hebben, zodat je ze alvast kunt adresseren en klaarzetten. Dan kost het minder tijd na de geboorte, als je hier waarschijnlijk minder zin en tijd voor hebt. Adreslabels met alle adressen van jullie familie en vrienden er opgedrukt, kun je samen met de enveloppen ook van te voren ontvangen.

Wat staat er op een geboortekaartje?

Een aantal zaken mogen niet ontbreken: naam van de baby, geboortedatum, contactgegevens en namen van de ouders en eventuele broertjes en zusjes. Daarnaast zijn er optionele zaken die je kunt vermelden zoals het gewicht, de lengte en het tijdstip van de geboorte. 

Bekijk onze handige checklist voor wat er op geboortekaartje moet en mag staan.

Naar wie stuur je geboortekaartjes?

Dit beantwoordt ook gelijk de vraag hoeveel geboortekaartjes je nodig hebt. Bij het maken of updaten van je adressenlijst begin je natuurlijk bij de mensen die het dichtst bij je staan: familie en vrienden. Daarna krijg je kennissen, collega’s en instanties zoals de verloskundige

Ook hier hebben we een handig overzicht voor gemaakt zodat je niemand vergeet.

Hebben jullie suggesties voor gedichtjes en versjes voor op het geboortekaartje?

Jazeker! We hebben een zeer uitgebreid overzicht gemaakt met geboortegedichtjes, versjes en songteksten die je op een geboortekaartje kan zetten. Woorden kunnen bepaalde emoties en gedachten heel mooi uitdrukken. Zo’n gedichtje of versje op het geboortekaartje voegt echt iets persoonlijks en unieks toe. Ons doel was de beste en meest originele verzameling neer te zetten zodat jullie zeker zullen slagen!

Wanneer stuur je de geboortekaartjes?

Voor veel Nederlanders is het belangrijk om de geboortekaartjes zo snel mogelijk na de geboorte te versturen, zodat familie en vrienden al snel het geboortekaartje in de bus krijgen. Dit is een gewoonte in Nederland en dit is natuurlijk ook prima! Wij vinden het daarbij wel belangrijk te benadrukken dat het zeker geen verplichting is. Volg je eigen weg, zoals altijd. Stuur ze gerust een weekje later, of zelfs nog daarna. (Meer informatie hierover)

Waar moet je op letten bij een geboortekaartje?

Bij het kiezen en maken van een geboortekaartje, waar moet je dan vooral op letten? Allereerst bij het kiezen: volg hier vooral jullie gevoel. Sommige ontwerpen springen er echt uit en als er een bepaald kaartje is dat er voor jullie allebei uitspringt dan heb je meestal beet!

Dan bij het maken van het geboortekaartje: het is goed even te checken of alle tekst en illustraties binnen de stippellijntjes staan. Of als je wilt dat ze tot de rand gaan op het kaartje, dat het kleurvak of een illustratie helemaal tot de rand van het kaartje gaat (dus voorbij de stippellijntjes: die geven aan waar de 3mm veiligheidsmarge begint). Zorg er ook voor dat alle tekstvakken netjes gecentreerd staan. Gebruik de pijltjestoetsen om heel precies te werken.

Controleer ook of je genoeg kaartjes hebt besteld. Het is vaak handig om een stuk of 10 a 20 kaartjes te veel te bestellen, omdat je meestal naderhand nog meer mensen een geboortekaartje wilt sturen waar je eerst niet aan had gedacht. Tevens wil je voor jezelf ook een paar kaartjes bewaren.

Meer lezen: Ontwerptool | Waar op letten bij geboortekaartje?

Zijn jullie geboortekaartjes duurzaam en milieuvriendelijk?

We vinden het milieu ontzettend belangrijk! Op verschillende gebieden hebben we bij het drukproces vooruitgang geboekt qua duurzaamheid. 

1) Bij digitaal drukken is er veel minder afval dan bij offset drukken, omdat je alleen drukt wat je nodig hebt. Printing-on-demand: druk kleine aantallen met minder afval, voor lagere kosten.

2) Bij digitaal drukken worden er veel minder chemicaliën gebruikt en is het drukproces zelf milieuvriendelijker. 

3) Al onze papiersoorten zijn FSC gecertificeerd. Dit betekent dat het hout is gekapt op een duurzame manier. Zo blijven bossen behouden en kan er bovendien geïnvesteerd worden in de toekomst van deze bossen.

4) We bieden ook gerecycled papier aan (kraftpapier) en papiersoorten die veel minder hout gebruiken (Paperwise en Vibers). 

Meer lezen: Milieuvriendelijke geboortekaartjes | Papiersoorten

Over onze geboortekaartjes

Vergelijking van papiersoorten voor geboortekaartjes, kraftpapier en paperwise papier. Milieuvriendelijk papier.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over onze geboortekaartjes als wij! Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een aantal dingen te weten over het papier en de ontwerptool. 

Je kunt de geboortekaartjes zelf aanpassen in onze online editor. Pas de tekst helemaal aan naar je wensen qua kleur, grootte, lettertype en plaatsing. Ook kun je clipart toevoegen en illustraties verplaatsen. Vaak kun je ook kleuren veranderen van de illustraties zelf! Dit is iets unieks in Nederland. Met al deze mogelijkheden kun je eigen accenten aanbrengen en je eigen creativiteit aanspreken.

Bij een echt fysiek kaartje speelt het papier natuurlijk een grote rol. Daarom zijn wij ook heel trots op de opties die wij kunnen aanbieden op dit gebied. Naast prachtige papiersoorten met een structuur (geschept, Conqueror en linnenpapier) en een moderne variant, namelijk, parelmoer metallic (beschikbaar met gouden of zilveren gloed), bieden we ook een echt bruin kraftpapier aan van gerecycled materiaal en een schitterend papier dat volledig van landbouwafval is gemaakt, genaamd Paperwise. Paperwise is off-white en voelt heel stevig aan.

Nieuw:
geboortekaartjes met foliedruk

Nieuw: goudfolie en zilverfolie op onze geboortekaartjes! Een fantastische extra touch, dat elk ontwerp gelijk een luxe boost geeft. Onze 3D folie wordt als extra laagje op het papier gezet en zorgt voor echt reliëf en een kenmerkende glinstering. Het hele kaartje wordt vervolgens afgewerkt met een mooi mat laminaat. Het laminaat zorgt voor optimale hechting en bescherming van het goudfolie. Omdat de foliedruk via het digitale drukproces aangebracht wordt, blijven de kosten laag.

Bekijk al onze geboortekaartjes met goudfolie.

Blog

Winkelwagen