Kleintje Designs Logo

Onze geüpdate website is online. We zijn de laatste plooien nog aan het gladstrijken. Lukt er iets niet? Stuur ons dan een email en we helpen je graag verder (info@kleintjedesigns.nl).

Waar moet je op letten bij een geboortekaartje?

Bij het kiezen en het maken van een geboortekaartje, waar moet je dan vooral op letten? We lopen beide vragen na, waarbij we jullie tips aanbieden om het kiezen wat makkelijker te maken en om het ontwerpproces overzichtelijk te maken.

Waar moet je op letten bij een geboortekaartje? | Inhoudsopgave

Geboortekaartje Wereld van Dieren met goudfolie
Zijn jullie fan van dieren? Kies dan een geboortekaartje met mooie dieren illustraties. Op dit kaartje worden de dieren er in goudfolie op gezet. Super luxe en opvallend!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een geboortekaartje?

Bij het kiezen van een geboortekaartje, waar moet je dan vooral op letten? Het is jullie keuze, volg daarom vooral jullie gevoel. Daarbij zijn er wat dingetjes waar je over na kunt denken om jullie keuze makkelijker en doelgerichter te maken.

Want er zijn bijvoorbeeld vaak dingen die belangrijk zijn juist bij deze baby, of voor jullie samen als ouders. Een liefde voor een bepaalde plek, of iets dat gebeurd is tijdens de zwangerschap. Misschien komen jullie allebei uit hetzelfde dorp of dezelfde stad? Zo’n element kun je proberen in het geboortekaartje te verwerken, of misschien is er al een ontwerp waarbij dat al een plekje heeft. 

Vergeet ook niet de zusjes of broertjes die de kleine al heeft. Die kunnen ook een mooi plekje krijgen. Heb je hiervoor speciale wensen, laat het ons alsjeblieft weten, dan helpen we jullie daar graag mee! Hoe unieker en persoonlijker het kaartje, hoe leuker!

Ook bij de tekst op het geboortekaartje kun je natuurlijk nadenken over jullie eigen achtergrond of levenssituatie. Zijn jullie gelovig? Denk dan aan het plaatsen van een Bijbeltekst op het geboortekaartje, of een tekst uit de Koran of andere religieuze tekst. Houden jullie ontzettend van muziek of van gedichten? Zet er dan een prachtige zin uit een songtekst op, of een leuk gedichtje of versje. Eventueel zou je iets uit een Bijbeltekst of songtekst ook visueel kunnen verwerken in het ontwerp van het geboortekaartje. Daar helpen we jullie ook graag mee!

Ook heel leuk zijn locatie-specifieke geboortekaartjes zoals geboortekaartje Groningen, waar elementen van de stad in het ontwerp zijn verwerkt. Voor meerdere Nederlandse steden beschikbaar

Waar moet je op letten bij het maken van een geboortekaartje?

Bij het maken van het geboortekaartje heb je te maken met de tekstuele inhoud van het kaartje (de tekst) en het technische proces van het aanpassen en personaliseren van het kaartje in de ontwerptool. 

Specifieke vragen over de ontwerptool? Lees onze handleiding.

Wat staat er allemaal op het geboortekaartje?

Voor deze vraag schreven we al een uitgebreide blogpost: wat staat er op een geboortekaartje? Daarom nu even een kort overzichtje. 

Zorg er bij de tekst tenminste voor dat de belangrijkste details niet ontbreken! Denk hierbij aan de naam van jullie baby, de geboortedatum, en de namen van jullie als ouders. Vergeet ook niet jullie contactgegevens te vermelden, zodat iedereen up-to-date gegevens heeft om jullie te feliciteren en eventueel om op kraambezoek te komen. Vermeld ook of bezoekjes wenselijk zijn en hoe jullie dat graag willen. Optioneel kun je ook andere geboorte-details zoals het tijdstip van geboorte, gewicht en lengte noemen. 

Ga je een babyborrel organiseren? Stuur een extra kaartje met de uitnodiging, zodat je niet meteen iedereen hoeft uit te nodigen. Let goed op de spelling van de naam van de baby, omdat deze vaak op zowel de voor- als de achterzijde of binnenzijde staat vermeld.

Checklist Geboortekaartje Tekst

Moet:

Mag:

Controleer ook of je genoeg kaartjes gaat bestellen. Het is vaak handig om een stuk of 10 a 20 kaartjes te veel te bestellen, omdat je meestal naderhand nog meer mensen een geboortekaartje wilt sturen waar je eerst niet aan had gedacht. Denk goed na over wie je allemaal een geboortekaartje wilt sturen. We maakten hiervoor een handige checklist.

Tips voor het aanpassen van het geboortekaartje in de ontwerptool

In de online editor kun je de geboortekaartjes aanpassen. Hoe gaat dit in zijn werk? Je begint natuurlijk met het personaliseren van alle tekstvakken. Een tekstvak teveel? Dan kun je zo’n vak gemakkelijk deleten. Zo kun je wellicht wat ruimte vrij maken op het kaartje voor een ander element. Of als je een extra tekstvak nodig hebt, dan plaats je er gemakkelijk een nieuwe bij. Daarnaast kun je alle tekst op inhoud, kleur, grootte en plaatsing aanpassen.

Het is goed even goed te checken of alle tekst en illustraties binnen de stippellijntjes staan. Of als je wilt dat ze tot de rand gaan op het kaartje, dat het kleurvak of een illustratie helemaal tot de rand van het kaartje gaat (dus voorbij de stippellijntjes: die geven aan waar de 3mm veiligheidsmarge begint).

Zorg er ook voor dat alle tekstvakken netjes gecentreerd staan. Gebruik de pijltjestoetsen om heel precies te werken. Selecteer eenvoudig met een muisklik een bepaald element, en gebruik dan je pijltjestoetsen om het element met hele kleine stapjes te verschuiven.

Voor elk geboortekaartje hebben we een lijstje gemaakt met beschikbare lettertypes die goed aansluiten bij de ontwerpstijl. Speel er gerust een tijdje mee, om te kijken hoe anders het eruit ziet in een ander lettertype. Het is vaak slim om het aantal verschillende lettertypes op een kaartje te beperken tot 2 of 3. Als je twee lettertypes wilt gebruiken, dan kun je een sierlijk, krullerig font kiezen en een strakker font. Zo krijg je een mooi contrast tussen kopjes en de rest van de tekst.

Veel van de kleuren van onze illustraties zijn in de ontwerptool aan te passen. Dit is een unieke toepassing, waarmee je in een handomdraai met specifieke kleuren je eigen accenten kunt aanbrengen.

Daarnaast kun je clipart toevoegen uit onze database. Voor veel kaartjes hebben we elementen als clipart die bij het ontwerp aansluiten. Bijvoorbeeld meer dieren in dezelfde tekenstijl als die op het kaartje gebruikt worden. Iedereen kan zo een uniek geboortekaartje ontwerpen.

Checklist Aanpassen van Geboortekaartje

Inhoud van het geboortekaartje:

Waar op letten:

Hopelijk heb je zo een goed overzicht gekregen van de zaken waar je op moet letten bij het kiezen en maken van je geboortekaartje! Heb je nog vragen of opmerkingen, laat het dan weten in de comments. Veel succes!

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen