Kleintje Designs Logo

Onze geüpdate website is online. We zijn de laatste plooien nog aan het gladstrijken. Lukt er iets niet? Stuur ons dan een email en we helpen je graag verder (info@kleintjedesigns.nl).

papiersoorten geboortekaartjes

Bij een bijzonder geboortekaartje
hoort bijzonder papier.

De trend is dan wellicht dat steeds meer dingen alleen digitaal worden geregeld, maar het versturen van een geboortekaartje gebeurt nog steeds met inkt dat gedrukt wordt op papier. Dit is een waardevolle traditie, die wij met liefde helpen in stand houden met mooie en originele ontwerpen. Omdat het een fysiek product is, speelt het papier natuurlijk een grote rol. Wij willen daarom veel keus aanbieden, zodat je ook hierin een eigen accent kunt aanbrengen. Bovenal is het voor ons essentieel dat al ons papier van de hoogste kwaliteit is en dat de luxe opties echt iets toevoegen aan het geboortekaartje als geheel, dus zowel het ontwerp als het fysieke resultaat.

kraftpapier & Paperwise

duurzame opties: hele bijzondere papiersoorten, voor vintage ontwerpen & meer

Hier zie je het verschil tussen het kraftpapier en het Paperwise papier, ten opzichte van ons standaard papier. Het standaard papier, 340 grams HVO, is echt wit. Paperwise is off-white, een beetje beige. Kraftpapier is gerecycled papier dat er echt bruin uit komt, al kan de kleur iets verschillen van batch tot batch, omdat het afhankelijk is van het papier dat wordt gerecycled.

Bij geboortekaartje Bloemen op kraftpapier zie je hoe zwarte tekst en illustraties mooi naar voren komen op het bruine kraftpapier. Het papier voelt kartonachtig aan, heel stevig. Je ziet ook de structuur van het papier heel goed. Qua grammage zit dit papier op 290 grams, dus het is vrij dik. Zonder twijfel is het een hele opvallende papiersoort, dus het past niet bij alle geboortekaartjes. Kleuren behalve zwart komen er ook wat anders uit te zien op dit papier.

Paperwise: uniek en milieuvriendelijk

Paperwise is toch wel de meeste bijzondere en unieke papiersoort waar we onze kaartjes op mogen drukken. Een idee van Nederlandse bodem, voor het maken van Paperwise papier wordt hoofdzakelijk landbouwafval gebruikt zoals de stengels en bladeren die na de oogst overblijven. Op deze manier kan restmateriaal verwerkt worden tot een nuttig product, terwijl het normaal gesproken verbrandt zou worden. Dit betekent dat uitstoot vermeden wordt en er een mooi product ontstaat.

De impact op het klimaat is hierdoor veel lager en tegelijkertijd worden boeren vergoed voor het restafval, waardoor het ook voor de boeren een erg nuttige ontwikkeling is. Enfin, de mensen achter Paperwise zijn zeer ambitieus en menen dat dit proces de toekomst is voor papier in het algemeen. 

Naast het feit dat het een milieuvriendelijk alternatief is voor gangbare soorten papier, is het ook prachtig en bijzonder papier! De kleur is licht-beige en het papier voelt lekker stevig aan. Het past perfect bij vintage ontwerpen, maar ook bij allerlei andere stijlen. De samengestelde structuur is duidelijk te zien, net als bij het kraftpapier, en dit zorgt voor een mooi effect. Wil je laten zien dat je om het milieu geeft, laat dan het logo van Paperwise achterop je kaartje drukken. Lees meer over Paperwise en onze visie op milieuvriendelijk drukwerk

Standaard papier

Digigold Icewhite, 340 grams, stevig en wit

Ons standaard papier voor de meeste geboortekaartjes is 340 grams HVO. Een ongestreken, natuurlijk papier, helder wit van kleur. Geschikt voor eigenlijk alle ontwerpen. Geen toeters en bellen, maar lekker stevig en natuurlijk aanvoelend papier. Het papier is goed te beschrijven. Zoals al onze papiersoorten (behalve Paperwise, dat door middel van een heel ander proces is geproduceerd en niet in aanmerking komt voor een dergelijke certificering) is het FSC gecertificeerd.

Geschept papier

Tintoretto Gesso, 250 grams, gehamerd papier

Tintoretto Gesso is een organische papiersoort met een gehamerde textuur, exclusief vervaardigd in Italië, dat erg mooi en luxe aanvoelt. Het voelt natuurlijk aan doordat de structuur van het papier geen rechte lijnen of patronen volgt, maar een organisch verloop heeft. De kleur van het papier is iets off-white en dus niet spierwit. Dit papier past eigenlijk bij de meeste kaartjes wel en voegt door het duidelijke, maar subtiele reliëf echt wat toe aan een geboortekaartje.

Linnen-papier

Constellation Snow, 280 grams, linnenpersing structuur

Dit papier heeft een prachtige linnenpersing structuur en is helder wit van kleur. De structuur van het papier is fijn en geraffineerd. Een geboortekaartje op linnenpapier heeft meteen een luxe uitstraling. Alle soorten ontwerpen kunnen gedrukt worden op linnenpapier, maar het mooiste resultaat geeft het waarschijnlijk op kaarten met lichte achtergronden waarop de structuur meer opvalt. Het effect is subtiel genoeg om niet volledig de aandacht te stelen van het ontwerp, maar het zal zeker niet onopgemerkt blijven.

Conqueror papier

Laid Brilliant White, 300 grams, mooie reliëf-lijnen

Conqueror heeft een kenmerkende structuur met parallelle banen in het papier. Deze reliëf-lijnen zijn in het papier gedrukt en zorgt voor een subtiele, haptische ervaring. Dit doet denken aan de traditionele manier van papier maken zoals dit vele eeuwen geleden gedaan werd. De structuur is iets regelmatiger en iets minder fijn en compact qua structuurdetail dan linnenpersing, maar het is wat fijner en geraffineerder dan geschept papier. 

Metallic papier

Metallic icegold of icesilver, 300 grams, parelmoer effect

Prachtig, luxe papier met dat bijzondere parelmoer effect. In het juiste licht komt een glinsterende metaalglans naar voren. Het is zeker niet geheel wit, maar heeft een subtiele zilver- of goudachtige kleur. Als een geboortekaart gedrukt wordt op dit papier dan is de uitwerking heel duidelijk te zien: het verandert duidelijk de kaart. Het parelmoer-papier is te gebruiken voor o.a. moderne, hippe geboortekaarten. Het versterkt het moderne, eigentijdse aspect van het geboortekaartje. Standaard gebruiken we icegold, maar mocht je een voorkeur hebben voor icesilver dan kun je ons dat laten weten.

Vibers papier

Vibers, 300 grams, gemaakt van olifantsgras

Een nieuwe papiersoort, volledig gemaakt van olifantsgras. Dat klinkt gek en is het misschien ook wel, maar het is wellicht ook de toekomst! Het olifantsgras wordt verbouwd op braakliggende terreinen in Nederland en groeit dus helemaal lokaal. Er zit een prachtige vezel in het papier, waardoor het een unieke, natuurlijke look and feel heeft. De kleur is heel licht, maar niet spierwit. Wij zijn ontzettend enthousiast over Vibers en hopen dat veel geboortekaartjes op dit papier gedrukt zullen worden. Lees hier meer over Vibers.

Papiersoorten Geboortekaartjes - Vibers is gemaakt van olifantsgras en is milieuvriendelijk en duurzaam.
Winkelwagen