Drukwerk

Hoe het met de natuur op onze aarde gaat, wordt tegenwoordig heel veel over gesproken. Voor ons is het duidelijk dat we moeten doen wat mogelijk is om het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Vandaar dat Kleintje Designs samenwerkt met een drukker die enkel FSC-gecertificeerde papiersoorten (met uitzondering van Paperwise) gebruikt en bovendien ook FSC gecertificeerd is voor al hun drukwerk. Het FSC-certificaat staat voor een belangrijke en objectieve standaard in drukwerk. Lees meer over FSC en waarom verantwoord bosbeheer zo ontzettend belangrijk is in deze tijd op de website van de Forest Stewardship Council (FSC).

Zoals hierboven al genoemd is Paperwise de uitzondering, omdat het niet FSC gecertificeerd is. De reden hiervoor is dat het vervaardigd wordt met agrarisch restafval en niet met materiaal van bomen. Paperwise is een stuk beter voor het milieu dan normale papiersoorten, inclusief FSC gecertificeerde soorten. Lees meer over Paperwise op onze pagina over papiersoorten, of op hun eigen website. We weidden ook een heel artikel aan onze visie op milieuvriendelijke geboortekaartjes.

Al onze kaarten worden professioneel gedrukt door een drukkerij waar wij mee samenwerken. De drukkwaliteit is zeer scherp, het papier van hoge kwaliteit, en de kleuren worden bijzonder kleurecht gedrukt. Vraag gerust een gratis proefkaart aan om een kaart met uw eigen vingers te bevoelen en met uw ogen te bekijken.

Onze kaarten worden standaard op digitale drukpersen gedrukt. We hebben ook de mogelijkheid van andere drukmethodes, zoals letterpress en foliedruk. Dit zijn handmatige methodes die zeer exclusieve resultaten geven. Wij zijn echter ook bijzonder trots op ons digitale drukwerk, waarbij we een aantal mooie papiersoorten kunnen aanbieden.

Tegenwoordig kunnen we ook Spotlak aanbrengen op kaartjes. Dit zorgt voor reliëf van bepaalde illustraties of tekst en geeft een zeer luxe resultaat. Het kan niet bij alle papiersoorten, maar het kan in principe bij elk geboortekaartje gebruikt worden. We kunnen samen overleggen om te zien wat een mooie toepassing zou zijn bij jullie favoriete geboortekaartje.

Omdat een geboortekaartje een fysiek product is, speelt het papier natuurlijk een grote rol. Wij willen daarom veel keus aanbieden, zodat je ook hierin een eigen accent kunt aanbrengen. Bovenal is het voor ons essentieel dat al ons papier van de hoogste kwaliteit is en dat de luxe opties echt iets toevoegen aan het geboortekaartje als geheel, dus zowel het ontwerp als het fysieke resultaat.

Lees op onze pagina over papier alles over de opties die wij aanbieden.

Een prachtige toevoeging aan je kaartje: échte foliedruk! Er zijn drie varianten: goud, zilver en koper. De folie glinstert en heeft een prachtige, heldere kleur. Het is tevens echt 3D, dus het zorgt voor reliëf bovenop het kaartje. Bij het koper is er ook sprake van een holografisch effect, met meerdere kleuren, als je het vanaf bepaalde hoeken bekijkt.

Per kaartje kun je kiezen voor één variant. Plaats bijvoorbeeld de naam van de kleine in het prachtige goud, zodat het extra opvalt. Of naast de naam ook een aantal kleine details zoals sterretjes, etc. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

De extra kosten komen neer op ongeveer 1 euro per kaartje. Het verschilt wel wat bij de aantallen en het is wat duurder bij grotere dan kleinere formaten, maar dat is een vrij goede schatting van de meerkosten. Heb je een specifiek idee? Stuur ons een berichtje en we kunnen je alle mogelijkheden en kosten voorleggen.

Sinds kort kunnen we met onze digitale drukpersen ook spotlak toepassen. Dit is ontzettend leuk, omdat je selectieve delen zoals een illustratie, versiering of stuk tekst in reliëf kunt zetten.

Het kan niet bij alle papiersoorten, maar het kan in principe bij elk geboortekaartje gebruikt worden. We kunnen samen overleggen om te zien wat een mooie toepassing zou zijn bij jullie favoriete geboortekaartje.

Lees alles over de online editor om kaartjes aan te passen in onze handleiding.