Tekst geboortekaartje corona: Wat zet je nu op jullie kaartje?

LAATSTE UPDATE 23 juli 2020: De maatregelen in Nederland zijn inmiddels versoepeld. Gelukkig! Bezoek is nu niet meer beperkt tot maximaal 3 personen. Je mag gerust meer mensen tegelijk op bezoek hebben. Er wordt nog wel geadviseerd om 1,5 meter afstand te houden. (Lees meer over de maatregelen op de website van de rijksoverheid.)

Normaal kraambezoek is dus wat realistischer. Uiteraard kun je nog steeds een van de onderstaande voorbeelden op het geboortekaartje zetten. Pas zo’n tekst aan zodat het precies bij jullie situatie past. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat jullie vanaf 1 augustus (of een andere datum) wel bezoek willen ontvangen, maar de komende weken nog niet. Of zet er iets op over afstand houden bij kraambezoek, als jullie dat belangrijk vinden om te melden. Mocht afstand houden heel lastig worden, dan zou je zelfs nog kunnen vragen dat je gasten een masker op doen.

“Vanwege de huidige maatregelen in verband met het coronavirus, willen we jullie vragen om pas vanaf 1 augustus op kraamvisite te komen. Dank voor jullie begrip.”

“Vanwege de huidige situatie willen we op [dag] augustus een kraamborrel organiseren. Jullie zijn dan van harte welkom om ons kleintje te bewonderen!”

“Voorlopig graag alleen virtueel kraambezoek. Vanaf 1 augustus zijn jullie weer van harte welkom om langs te komen!”

“Bezoekjes vinden we natuurlijk heel fijn,
maar mag het (nog heel even ) van op een afstand zijn?”

“Kraambezoek is van harte welkom. Denk wel aan de anderhalve meter afstand. Voor ons, voor jullie, voor ons allemaal.”

Het is gebruikelijk om een zinnetje op een geboortekaartje te zetten omtrent bezoektijden en wat jullie daarin graag zouden willen. Maar in het “corona tijdperk” ligt het allemaal net wat anders dan anders. Bezoek wordt in principe afgeraden, al is het wel toegestaan om bezoekers in je huis te hebben. Wel geldt altijd de afstandsregel van 1,5 meter (Lees hier alles over op de website van de Rijksoverheid). In deze blogpost bespreken we een aantal verschillende manieren om de tekst op je geboortekaartje wat aan te passen aan de huidige omstandigheden. We hebben zowel “corona gedichtjes” verzonnen, als to-the-point mededelingen. 

Voorbeeld van een geboortekaartje met aangepaste tekst voor corona tijdperk

Tekst Geboortekaartje Corona Inhoudsopgave

Social Distancing: Vanachter het raam even zwaaien

We merken dat veel kersverse ouders ervoor kiezen om bezoekjes in het algemeen alleen vanachter het raam te doen of om elkaar te zien via Facetime of Zoom. Vooral omdat er zoveel familieleden en vrienden jullie kleintje willen zien, is het geheel onrealistisch om veel mensen thuis te ontvangen. Een optie is natuurlijk om je kindje achter het raam te laten zien. Zo is er wel echt contact, maar geen fysiek contact. De bezoekers blijven buiten staan, achter het raam. Dit is een mooie oplossing voor wat betere vrienden en familie. Vooral als ze redelijk in de buurt wonen. Anders is het wellicht wat veel om een heel eind te reizen om alleen even achter het raam te staan kijken… Hier volgen een aantal opties voor wat je op de geboortekaart zou kunnen zetten, van informeel tot wat zakelijker, formeler.

Voorbeelden van Social Distancing Mededelingen | Tekst Geboortekaartje Corona

Vanwege de coronacrisis is een bezoekje helaas voorlopig niet mogelijk.

Vanwege de coronacrisis kunnen we de komende weken geen bezoek ontvangen. We hopen snel een kraamfeest te kunnen organiseren.

Kom eens bij ons aanbellen, dan kun je onze lieve kleine vanachter het raam bekijken.

Kom eens bij ons aanbellen, dan kun je voor het raam de vingertjes en teentjes tellen.

Kom snel bij ons langs op (K)raamvisite!

Social distancing, corona, 1,5-metermaatschappij: ook al is het een gekke wereld momenteel, jullie liefde en vriendschap zijn heel belangrijk voor ons. Bel of app ons om een manier te zoeken zodat we ons kindje aan jullie kunnen voorstellen.

In verband met de huidige situatie, stellen we bezoekjes voorlopig uit tot een later moment.

Bel, app en bewonder!

Facetime en bewonder!

Bekijk [naam] van achter het raam,
dat vinden wij in de huidige situatie heel aangenaam.

[Naam] mag nu geen bezoek,
maar neem gerust een kijkje om de hoek.

Bezoekjes vinden we natuurlijk heel fijn,
maar mag het nu van op een afstand zijn?

Kom je door het raam kijken,
dan kun je zien op wie ik ga lijken.
Bel even van te voren,
om mijn slaap niet te verstoren.

Bezoek tijdens de kraamtijd lijkt ons fijn,
maar dan alleen langs het raamkozijn.

We laten de beschuit met muisjes bij de deur staan,
en genieten samen van achter het raam.

Tekst geboortekaartje Corona: Bezoek wordt voor nu afgeraden. Hierbij een aantal manieren om de tekst aan te passen aan de huidige situatie.

Facetime of Zoom of andere vorm van videobellen

Naast corona is dit vooral het tijdperk van facetimen, zoomen en videobellen. Deze communicatiemogelijkheden op afstand zijn voor kraambezoek natuurlijk ook perfect. Zo is het ook makkelijker om een gesprek weer op tijd te beëindigen, zonder dat je gasten het huis uit hoeft te sturen. Elk nadeel heeft weer een voordeel, nietwaar? “Ik hoor je niet meer! Je valt weg… hallo? tuut-tuut-tuut.” Maar even zonder gekheid, je kunt op het geboortekaartje gemakkelijk doorgeven op welke manier jullie het liefst van op afstand contact hebben. Vermeld het gewoon even op het kaartje.

Voorbeeldteksten voor Virtueel Kraambezoek | Tekst Geboortekaartje Corona

App, zoom en bewonder!

Zoom, facetime en bewonder!

Alle bezoek is de komende weken via Facetime/Zoom/WhatsApp.

Neem gerust contact met ons op voor een virtueel kraambezoek.

Virtuele kraambezoeken graag plannen via WhatsApp.

[Naam] graag even zien en horen,
Graag even virtueel kraambezoekje plannen van te voren.

Wil je ons kleintje graag ontmoeten?
Dan kun je [naam] via de videochat begroeten.

Voorlopig geen zoenen,
alleen zoomen.

Andere artikelen

Geef een reactie

Go to Top