Kleintje Designs Logo

Onze geüpdate website is online. We zijn de laatste plooien nog aan het gladstrijken. Lukt er iets niet? Stuur ons dan een email en we helpen je graag verder (info@kleintjedesigns.nl).

Drukwerk

Hoe het met de natuur op onze aarde gaat, wordt tegenwoordig heel veel over gesproken. Voor ons is het duidelijk dat we moeten doen wat mogelijk is om het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Vandaar dat Kleintje Designs samenwerkt met een drukker die enkel FSC-gecertificeerde papiersoorten (met uitzondering van Paperwise en Vibers) gebruikt en bovendien ook FSC gecertificeerd is voor al hun drukwerk. Het FSC-certificaat staat voor een belangrijke en objectieve standaard in drukwerk. Lees meer over FSC en waarom verantwoord bosbeheer zo ontzettend belangrijk is in deze tijd op de website van de Forest Stewardship Council (FSC).

Zoals hierboven al genoemd zijn Paperwise en Vibers de uitzonderingen, omdat ze niet FSC gecertificeerd zijn. De reden hiervoor is dat Paperwise vervaardigd wordt met agrarisch restafval en niet met materiaal van bomen. Paperwise is een stuk beter voor het milieu dan normale papiersoorten, inclusief FSC gecertificeerde soorten. Lees meer over Paperwise op onze pagina over papiersoorten, of op hun eigen website. Vibers wordt gemaakt van lokaal verbouwd olifantsgras, een heel interessant wondergras waar je van alles van kunt maken. We schreven een uitgebreid artikel over onze visie op milieuvriendelijke geboortekaartjes. Daar vind je ook meer informatie over Vibers.

Al onze kaarten worden professioneel gedrukt door een drukkerij waar wij mee samenwerken. De drukkwaliteit is zeer scherp, het papier van hoge kwaliteit, en de kleuren worden bijzonder kleurecht gedrukt. Vraag gerust een gratis proefkaart aan om een kaart met uw eigen vingers te bevoelen en met uw ogen te bekijken.

Onze kaarten worden standaard op digitale drukpersen gedrukt. We hebben ook de mogelijkheid van andere drukmethodes, zoals letterpress en foliedruk. Dit zijn handmatige methodes die zeer exclusieve resultaten geven. Wij zijn echter ook bijzonder trots op ons digitale drukwerk, waarbij we een aantal mooie papiersoorten kunnen aanbieden.

Tegenwoordig kunnen we ook Spotlak aanbrengen op kaartjes. Dit zorgt voor reliëf van bepaalde illustraties of tekst en geeft een zeer luxe resultaat. Het kan niet bij alle papiersoorten, maar het kan in principe bij elk geboortekaartje gebruikt worden. We kunnen samen overleggen om te zien wat een mooie toepassing zou zijn bij jullie favoriete geboortekaartje.

Omdat een geboortekaartje een fysiek product is, speelt het papier natuurlijk een grote rol. Wij willen daarom veel keus aanbieden, zodat je ook hierin een eigen accent kunt aanbrengen. Bovenal is het voor ons essentieel dat al ons papier van de hoogste kwaliteit is en dat de luxe opties echt iets toevoegen aan het geboortekaartje als geheel, dus zowel het ontwerp als het fysieke resultaat.

Lees op onze pagina over papier alles over de opties die wij aanbieden.

Een prachtige toevoeging aan je kaartje: échte foliedruk! Er zijn drie varianten: goud, zilver en koper. De folie glinstert en heeft een prachtige, heldere kleur. Het is tevens echt 3D, dus het zorgt voor reliëf bovenop het kaartje. Bij het koper is er ook sprake van een holografisch effect, met meerdere kleuren, als je het vanaf bepaalde hoeken bekijkt.

Per kaartje kun je kiezen voor één variant. Plaats bijvoorbeeld de naam van de kleine in het prachtige goud, zodat het extra opvalt. Of naast de naam ook een aantal kleine details zoals sterretjes, etc. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

De extra kosten komen neer op ongeveer 1 euro per kaartje. Het verschilt wel wat bij de aantallen en het is wat duurder bij grotere dan kleinere formaten, maar dat is een vrij goede schatting van de meerkosten. Heb je een specifiek idee? Stuur ons een berichtje en we kunnen je alle mogelijkheden en kosten voorleggen.

Sinds kort kunnen we met onze digitale drukpersen ook spotlak toepassen. Dit is ontzettend leuk, omdat je selectieve delen zoals een illustratie, versiering of stuk tekst in reliëf kunt zetten.

Het kan niet bij alle papiersoorten, maar het kan in principe bij elk geboortekaartje gebruikt worden. We kunnen samen overleggen om te zien wat een mooie toepassing zou zijn bij jullie favoriete geboortekaartje. 

Er zijn een aantal verschillende opties, zoals 2 verschillende diktes en mat laminaat of soft-touch laminaat. Op basis van jullie wensen kunnen we de meerkosten voor jullie uitrekenen.

Lees alles over de online editor om kaartjes aan te passen in onze handleiding.

Dat hangt van een aantal zaken af. Jullie beeldscherm kan bijvoorbeeld niet heel goed gekalibreerd zijn, waardoor de kleuren afwijken. Bestel daarom een proefdruk van je eigen ontwerp zodat jullie deze kunnen vergelijken met diezelfde kaart zoals die op jullie beeldscherm te zien is. 

Maar ook bij het drukken zelf is het mogelijk dat er kleurafwijkingen optreden in kleuren. Dit komt omdat elke bestelling uniek is. Een kaart wordt gedrukt op een gekalibreerde drukpers, waar op dat moment de kleuren worden gemengd om het ontwerp te drukken. Dit kan van dag op dag kleine afwijkingen veroorzaken. Een fysiek product is bijzonder, maar vormt ook gelijk een uitdaging.

Over het algemeen is onze ervaring dat de kleuren heel goed overeenkomen met wat je mag verwachten op basis van het digitale ontwerp en zoals vergeleken met een eerder gedrukte proefdruk.

Het is zeker mogelijk om een eigen ontwerp door ons te laten drukken op een van onze papiersoorten. Stuur ons een berichtje via het contactformulier of via email. 

Foliedruk of spotlak is zeker ook een optie voor jullie eigen ontworpen kaartje. 

Wij kunnen ook een ontwerp voor jullie maken, gebaseerd op jullie specifieke wensen. De kosten hiervoor beginnen bij €125 en zijn afhankelijk van de complexiteit, en dergelijke, van jullie wensen. Stuur ons een bericht met een overzicht van wat jullie voor ogen hebben en wij reageren daar op en stellen na overleg een offerte op voor jullie. 

We doen altijd ons uiterste best om een mooi ontwerp voor jullie te maken, dat helemaal aansluit bij jullie wensen en ideeën.

Lees een aantal reviews van onze klanten op deze pagina.

Mocht er bij aankomst en inspectie van het pakket iets verkeerd zijn gegaan of iets van de bestelling missen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! Wij proberen alles zo snel mogelijk op te lossen, maar we kunnen dat alleen doen als je het ons laat weten.

Kleintje Designs is aangesloten bij het keurmerk “Webshop Keurmerk.” Voor jou betekent dit onder meer dat je contact op kunt nemen met de Stichting Webshop Keurmerk bij klachten en dat Kleintje Designs zich vervolgens zal verantwoorden bij deze stichting. Op deze manier heeft u altijd een onafhankelijke partij waartoe je je kunt keren. Kleintje Designs wil zich op deze manier verantwoordelijk opstellen en jij als (toekomstige) klant kunt daarom met een gerust hart bij ons bestellen. Als u daadwerkelijk een klacht heeft, neem dan eerst contact op met ons (info@kleintjedesigns.nl). Mocht je er niet met ons uitkomen, dan kun je vervolgens naar Webshop Keurmerk stappen.

Doorlopende actie: plaats je bestelling alvast en we sturen de enveloppen gratis naar je toe. Na de geboorte kun je dan de laatste details aan ons doorgeven en passen wij het geboortekaartje voor je aan. Of je kunt zelf het ontwerp nog aanpassen op de site. Daarna worden de geboortekaartjes pas gedrukt. Het is handig om de enveloppen alvast in je bezit te hebben, zodat je ze alvast kunt adresseren en klaarzetten. Dan kost het minder tijd na de geboorte, als je hier waarschijnlijk minder zin en tijd voor hebt. Adreslabels met alle adressen van jullie familie en vrienden er opgedrukt, kun je samen met de enveloppen ook van te voren ontvangen.

Winkelwagen