Kleintje Designs Logo

Onze geüpdate website is online. We zijn de laatste plooien nog aan het gladstrijken. Lukt er iets niet? Stuur ons dan een email en we helpen je graag verder (info@kleintjedesigns.nl).

Realistische Geboorteaankondigingen

De teksten die je op geboortekaartjes vindt, zijn eigenlijk zonder uitzondering positief en zoet. Soms zelfs mierzoet! We hebben er zelf ook een hele reeks van verzameld in ons artikel met geboortegedichtjes. Maar wat als je ze met wat meer “realisme” zou opschrijven? The New Yorker schreef een aantal grappige, realistische geboorteaankondigingen. Wij vertaalden de leukste bijdragen.

Dit zijn, denk ik, het soort grapjes die je het meest waardeert als je zelf een bevalling hebt meegemaakt, zelf of van afstand als partner. Heb je zelf ook een grappige tekst geschreven, gebaseerd op je eigen ervaringen, deel deze dan met ons in de comments!

Schattige baby | Realistische geboorteaankondigingen
BEELD: PIXABAY

Realistische Geboorteaankondigingen

Na een zware bevalling van 48 uur ben ik nu de trotse moeder van kleine Jeremiah. Mocht je mijn man, Dave, tegenkomen, vertel hem dat het me spijt maar dat ik die geluiden nooit terug kan nemen.

Ik ben supertrots om aan te kondigen dat Jada vanochtend bevallen is van een gezonde, kleine jongen. En we weten dat elke kersverse ouder dit denkt, maar we hadden echt gedacht dat hij schattiger zou zijn.

Wereld, ontmoet Eveline! Mama was echt een vechter en een kampioen en is nu ook, zonder medeweten van Papa, celibatair geworden.

Jack en Nikki heetten kleine Nathaniel welkom in hun familie op vrijdagavond. Nathaniel heeft zijn opa’s ogen, maar hopelijk niet zijn racistische trekjes.

Op 8 september is mijn vrouw bevallen van Jax. Ik houd meer van hem dan wat dan ook in de wereld, maar als je hem omruilde met een willekeurige baby van de kraamafdeling, dan zou ik het eerlijk gezegd niet eens merken.

Minder baby's te vroeg geboren tijdens corona-lockdown en daarna

Realistische Geboorteaankondigingen (Vervolg)

Dinsdagavond laat, zag ik hoe Christina beviel van onze zoon, Timmy. Het hoogtepunt van mijn leven was Timmy te vangen toen hij eruit kwam—een beeld dat ik nooit zal vergeten, al probeer ik het wel.

Welkom op de wereld, kleine Sam! Mama en baby hebben net de meest traumatische ervaring van hun bestaan overleefd, maar om een of andere reden is Papa aan het herstellen.

Ontmoet de nieuwste aanwinst van de familie, Charlotte! Mijn ogen zeggen dat ze heel klein is, maar mijn vagina is het hier totaal niet mee eens.

Ik ben superblij te mogen delen dat ik de moeder ben geworden van een prachtig meisje. Net zoals bij een nieuwe auto die je van het parkeerterrein van de dealer afrijdt, is mijn bekwaamheid als ouder meteen met 20% in waarde afgenomen op het moment dat ik een kindje heb gekregen.

Todd en Jason zijn zeer verheugd je te mogen vertellen over hun kleine wondertje, Emma. Eén blik in haar ogen en ze wisten diep van binnen dat ze nog nooit meer schulden hebben gehad.

ONZE EIGEN TOEVOEGINGEN:

Met veel trots en blijdschap mogen we onze eerste kindje aankondigen: Jesse! We willen ook meteen van de gelegenheid gebruik maken om jullie te laten weten dat het ook bij één zal blijven.

We zijn ouders geworden van baby Michael! Door het constante gekrijs en intense slaaptekort zullen we de eerste maanden beperkt aanspreekbaar zijn.

Nederlandse (pijnlijke) versjes

Erica van Dam schreef een wat jaartjes geleden ook een aantal van dit soort teksten. Keihard, heel Nederlands en pijnlijk, maar voor velen ook herkenbaar. Je leest ze hier terug. Allen natuurlijk bedoelt met een dikke knipoog. Sarcasme is ons Nederlanders niet vreemd!

Onder andere deze tekst knalt erin:

“Wat hebben we van de kraamtijd genoten,
Helaas is onze relatie nu wel naar de kloten”.

Meer blogposts over moederschap

4 tips voor wanneer je jouw baby meeneemt op de fiets

Het is een geweldige ervaring om je baby mee te nemen op de fiets. Het stelt je in staat om samen van de buitenlucht te genieten en je baby te laten kennismaken met de wereld om hem heen. Maar het is belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor

Andere artikelen

1 gedachte over “Realistische Geboorteaankondigingen”

  1. Pingback: Nieuwe Geboortekaartjes: Aquarel Leeuw en Zebra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen