Kleintje Designs Logo

Onze geüpdate website is online. We zijn de laatste plooien nog aan het gladstrijken. Lukt er iets niet? Stuur ons dan een email en we helpen je graag verder (info@kleintjedesigns.nl).

Geboortekaartje bewaren als herinnering | Geboortekaart Poster

Je zoekt naar een manier om het geboortekaartje op een blijvende manier te bewaren? Dat kan op verschillende manieren: lijst het geboortekaartje zelf in,  bestel een poster variant van het ontwerp, of plak het in een plakboek. Zo kun je eenvoudig je geboortekaartje bewaren als herinnering. Lees verder voor tips.

Geboortekaartje bewaren als herinnering | Inhoudsopgave

Geboortekaartje inlijsten

Een geboortekaartje inlijsten is goed te doen. Gebruik hiervoor een passe-partout met de juiste maat, zo ziet het geheel er veel mooier en professioneler uit.

Bij een dubbel kaartje moet je ook goed bedenken welke zijdes je wilt inlijsten. Wat er mogelijk is hangt af van het ontwerp en of het een enkel of dubbel kaartje is.

Dubbel geboortekaartje inlijsten

Bij een dubbel kaartje kun je als volgt te werk gaan: Snij het kaartje netjes doormidden en gebruik dan voor en achterkant voor in de lijst. Als het ontwerp van de binnenzijde uit twee helften bestaat, dan kun je ook de binnenzijde op dezelfde manier doormidden snijden en inlijsten. 

Maar als het ontwerp over de gehele binnenzijde verspreid is en geen logische tweedeling heeft, dan is het beter om een proefdruk te bestellen zonder rillijn. Zonder zo’n vouwlijn ziet het er net wat strakker uit. Voor de passe-partout kies je dan bijvoorbeeld voor een grote, brede opening voor de binnenzijde en een kleinere opening voor de voorkant. Je kunt dit allemaal op maat en gewoon online bestellen. 

Enkel geboortekaartje inlijsten

Bij een enkel kaartje is het allemaal wat makkelijker en heb je slechts 2 geboortekaartjes nodig: eentje voor de voorkant en eentje voor de achterkant. Het beste is dan om een passe-partout te gebruiken met 2 openingen naast elkaar. De openingen zijn beide even groot en op kleine afstand van elkaar. Meet het kaartje goed op om er zeker van te zijn dat je de juiste maten doorgeeft bij de maker van de passe-partout. 

Geboortekaartje als poster aan de muur

Een optie die wij aanbieden voor al onze ontwerpen is de geboortekaart in groot formaat als poster aan de muur! We hebben hier al een aantal voorbeelden van gemaakt die je meteen in de shop kunt bestellen, maar we bieden dit dus voor elke geboortekaart aan. Stuur ons een berichtje als je jouw geboortekaartje niet tussen de posters ziet staan.

Deze posters kunnen zowel in vierkant als in rechthoekig formaat geleverd worden. Ook voor het formaat zijn er vele opties. Van A3 tot A1. 

Bij de standaard formaten kun je ook heel betaalbaar een lijst kopen, bijvoorbeeld bij de IKEA. Overigens is het ook mogelijk om de poster al ingelijst te kopen bij ons. 

Voordeel van geboortekaartje als poster

Het voordeel van de geboortekaart in een groter formaat te laten drukken is dat het veel beter te zien is. Geboortekaartjes zijn vrij klein en zo’n klein kaartje kan dan vrij onzichtbaar lijken op de muur. Bij een groter formaat valt het veel meer op en zijn de details van het ontwerp ook prachtig te zien. En op deze manier heb je al gelijk het eerste item om op te hangen in de nieuwe babykamer!

Een geboorteposter in het ontwerp van geboortekaart Speelse Vos. Een prachtige aanvulling op het geboortekaartje om op te hangen op de babykamer.
De leuke lama illustratie van geboortekaartje Lieve Lama figureert hier op een grote poster; erg schattig om aan de muur van de babykamer te hangen. 

Andere artikelen

1 gedachte over “Geboortekaartje bewaren als herinnering | Geboortekaart Poster”

  1. Pingback: Geboortegedichtjes | Gedichtjes en songteksten voor geboortekaartjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen