(Luxe) Geboortekaartjes Papiersoorten

Allereerst presenteren we onze 5 luxe papiersoorten (inclusief een foto ter illustratie), daaronder kun je nog wat meer informatie lezen over ons standaard papier en over het belang van hoge kwaliteits papier.

Geboortekaartjes kraftpapier - natuurlijk kraft

Nieuw! Natuurlijk Kraftpapier

Yes! Eindelijk kunnen we op echt kraftpapier drukken. Een papiersoort die we al heel lang wilden is eindelijk mogelijk. Het natuurlijke kraftpapier bestaat uit gerecycled materiaal en daardoor kan de kleur ietsje verschillen, maar dat is logisch bij een natuurlijk product. Dat is ook de charme.

Deze papiersoort is uitermate geschikt voor kaartjes met donkere kleuren, maar kan ook gebruikt worden met gekleurde illustraties en tekst. Zwarte tekst en figuren worden zeer scherp op dit papier gedrukt en zijn dan ook erg duidelijk. Het werkt goed bij vintage ontwerpen, maar kan ook zeker bij meer moderne kaartjes gebruikt worden: denk aan Geboortekaartje Abstract waarbij de tekst in het zwart uitgevoerd wordt.

Om het te vieren hebben we gelijk een nieuw geboortekaartje ontworpen waarbij alle voordelen van deze papiersoort optimaal benut worden: Geboortekaartje Voetafdrukjes op Kraftpapier. Dit kaartje wordt standaard op het kraftpapier gedrukt!

Geschept Papier (Tintoretto Gesso)

Tintoretto Gesso is een organische papiersoort met een gehamerde textuur, exclusief vervaardigd in Italië, die erg mooi en luxe aanvoelt. Het voelt bovendien natuurlijk aan doordat de structuur van het papier geen rechte lijnen of patronen volgt, maar een organisch verloop heeft. De kleur van het papier is iets off-white. Wij bevelen deze papiersoort aan voor o.a. vintage geboortekaartjes of voor elke kaart op een witte achtergrond waarbij het ontwerp draait om het gebruik van mooie lettertypes. Het kan echter voor vrijwel al onze kaarten wel gebruikt worden; het geeft altijd een chique en elegant resultaat.

Linnenpapier

De structuur van het linnenpapier lijkt op linnen, zoals de naam ongetwijfeld al doet vermoeden. De structuur van het papier is fijn en geraffineerd. Alle soorten ontwerpen kunnen gedrukt worden op linnenpapier, zelfs volle gekleurde vlakken zoals bijvoorbeeld foto’s, maar het mooiste resultaat geeft het waarschijnlijk op kaarten met lichte achtergronden waarop de structuur meer opvalt. Het effect is subtiel genoeg om niet volledig de aandacht te stelen van het ontwerp en de aankondiging, maar het zal zeker niet onopgemerkt blijven.

Conqueror

Conqueror heeft een kenmerkende structuur met parallelle banen in het papier, veroorzaakt door het indrukken van de structuur. Dit doet denken aan de traditionele manier van papier maken zoals dit vele eeuwen geleden gedaan werd. Het geeft een apart en speciaal effect. De structuur is iets regelmatiger dan linnenpersing en iets minder fijn en compact qua structuurdetail en het lijkt niet op een linnen stof, maar het is weer fijner en geraffineerder dan geschept papier. Conqueror is uitermate geschikt voor mooie vintage en retro ontwerpen.

Geboortekaartjes papiersoorten: Parelmoer Metallic papier

Parelmoer (Metallic)

Deze papiersoort is metaalachtig, metallic, en heeft een glanzend uiterlijk. In het juiste licht komt een prachtige glinstering naar voren. Het is ook niet geheel wit, maar heeft een subtiele zilverachtige, parelmoer-kleur. Als een geboortekaart gedrukt wordt op dit papier dan is de uitwerking heel duidelijk te zien: het verandert de kaart. Het parelmoer-papier is te gebruiken voor o.a. moderne, hippe geboortekaarten. Het versterkt het moderne, eigentijdse aspect van het geboortekaartje en geeft een geheel eigen, luxe karakter aan de geboortekaart.

Meer Informatie over onze Papiersoorten

Goed papier is essentieel voor geboortekaartjes. Omdat we het bij Kleintje Designs enorm belangrijk vinden om een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren voor onze geboortekaartjes, hechten we er waarde aan uit te leggen hoe de gekozen papiersoort een geboortekaartje naar een nog hoger niveau kan tillen. We zijn erg trots dat we de beschikking hebben over een aantal prachtige luxe papiersoorten. Op deze informatie-pagina zetten we uitgebreid uiteen welke keuzes jullie kunnen maken qua papier door een uitleg te geven van de karakteristieken van elke papiersoort.

Eigenlijk al onze kaarten worden standaard gedrukt op mooi stevig, natuurlijk-aanvoelend papier (HVO). Deze papiersoort heeft een grammage van maar liefst 340 (een vierkante meter van dit papier zou 340 gram wegen). Voor bepaalde kaartjes, bijvoorbeeld in het thema vintage, kan het een extra mooi effect geven om het te laten drukken op een luxe papiersoort. Als je een gepersonaliseerde proefdruk bestelt, dan kan deze bovendien altijd gedrukt worden op een papiersoort naar keuze. Op deze manier kun je er achterkomen hoe de kaart eruit komt te zien op een luxe papiersoort. De luxe papiersoorten kosten €0,10 of €0,20 extra per kaart.

Bij de aanvraag van een gratis proefkaart met standaardtekst kun je bij je aanvraag ook aangeven in welke speciale papiersoorten je geïnteresseerd bent. Dan kunnen we een aantal papierstaaltjes meesturen. De naam van de papiersoort staat aangegeven op het staaltje, alsook een aantal vakjes met verschillende kleuren zodat je goed kan zien wat de papiersoort voor effect heeft op een variatie aan kleuren.